Vincent Polak finalist in Caribische ondernemerswedstrijd
07 May 2015, 06:08
foto
Vincent Polak (2de van rechts) gaat met elf andere jonge Caribische ondernemers verder in de Caribbean Call to Action Entrepreneurs Challenge. (Foto: Jamaica Observer)


Vincent Polak heeft als enige Surinamer kans gezien om door te dringen naar de volgende ronde van de Caribbean Call to Action Entrepreneurs Challenge. Hij is met elf andere jonge Caribische ondernemers gekozen uit 24 deelnemers.

Als afsluiting van de driedaagse Caribbean Young Leaders Entrepreneurship Boot Camp in St Lawrence Gap – Barbados- , moesten de 24 participanten hun ideeën presenteren. De Caribbean Call to Action Entrepreneurs Challenge is een initiatief van de Global Leadership Coalition, A Million voor A Billion, en het Caribbean Centre of Excellence for Sustainable Livelihoods . De 24 deelnemers zijn gekozen uit meer dan 70 ondernemers tussen 18 en 29 jaar die innovatieve voorstellen voor de Challenge hadden ingediend.

Als onderdeel van het programma, hebben docenten in het afgelopen weekend vrijwillig advies en begeleiding gegeven aan de deelnemers over hoe ze hun ideeën kunnen omzetten in levensvatbare bedrijven. De deelnemers moesten zondag verplicht hun projecten presenteren aan een jury van zes personen.

Eén van de juryleden, Leslie Walling, zei dat het moeilijk was om de besten te kiezen. De jury heeft daarom besloten meer deelnemers dan oorspronkelijk was gepland te kiezen voor de finale. "Het is heel duidelijk dat eenieder van u veel werk heeft verzet in deze. We weten dit omdat jullie ons werk heel moeilijk hebben gemaakt. We moesten heel zorgvuldig kijken naar de presentaties en het was een strakke race, dus in plaats van 10 zullen we 12 personen verder laten gaan, " zei Walling voor de bekendmaking van de winnaars.

De 12 gekozen ondernemers zullen in de komende weken deelnemen aan een online cursus over de grondbeginselen van ondernemerschap. Tegelijkertijd zullen ze elke week begeleidingssessies hebben.

De overige finalisten zijn: Janice McLeod en Shamoy Hajare beiden van Jamaica, Devin Odlum van Antigua & Barbuda, Joshua Forte en Nikele Davis van Barbados, Jenell Pierre van Guyana, Willan Mark van Grenada, Magaran Jozef van St Lucia en Josanne Arnold, Vijay Dialsingh en Korice Nancis van Trinidad en Tobago.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May