ABOP\AC: Meer werkgelegenheid en betere afstemming
01 May 2015, 14:18
foto


(Aangeboden)

De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) die deel uitmaakt van de Alternatieve Combinatie (A), betreurt het bedrijfsongeval bij Staatsolie. Aan de vooravond van 1 mei, 'Dag van de Arbeid', heeft een werknemer in dienst van een aannemersbedrijf tijdens het uitvoeren van werkzaamheden het leven gelaten. Dit vond plats bij de Staatsolie raffinaderij te Tout Lui Faut. Elk bedrijfsongeval is voor de ABOP\AC één te veel. De partij wenst veel sterkte toe aan de familie.

De ABOP\AC is bijzonder blij met de grote stappen die zijn gezet om de arbeidsmarkt verder gezond te maken. Onder meer de Wet Minimum Uurloon als onderdeel van de sociale wetten, die per 1 januari 2015 in werking is getreden en de intrede van het snelrecht voor hen die de arbeidswetten niet naleven, mogen gezien worden als een grote stap.

De ABOP is ervan overtuigd dat met de wet in de hand werknemers niet meer hoeven te werken voor een hongerloon. Problemen van werkers en werknemers in de arbeidssfeer, kunnen nu sneller opgelost worden.
Wat betreft het werkgelegenheidsvraagstuk zijn wij nog lang niet waar we moeten zijn. Vooral jonge intellectuele werkzoekenden komen nog weinig aan bod of moeten in een branche waarvoor zij niet hebben gestudeerd. Ook jong ondernemerschap wordt te weinig gestimuleerd stelt ABOP. Hier wil de ABOP\AC een verandering in brengen. Dit door onder meer een beter arbeidsmarkt informatie systeem op te zetten welke voldoet aan de vraag van de private en publieke sector.

Voorts zal meer werkgelegenheid moeten worden gecreëerd door de private sector en de overheid. De verschillende sectoren waaronder, de landbouwsector, maar ook het menselijk potentieel zal beter moeten worden gestimuleerd. De ABOP pleit verder voor meer samenwerking in tripartiet verband. Deze cyclus van samenwerking zal het arbeidsproces zeker ten goede komen en zo ook de economie van Suriname. De ABOP\AC wenst aan de totale samenleving een prettige wrokoman dey toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May