Politie-eenheden bezig met verwijderen barricaden Surgold
01 May 2015, 10:18
foto
Politiemannen bezig met het verwijderen van de boomstammen van de toegangsweg naar Surgold.


Tientallen politieagenten zijn in het Meriangebied om opgeworpen barricaden te verwijderen en de orde te herstellen. Gisteren is de barricade op de Weg naar Langa Tabiki verwijderd door de politie. Daarna trokken de actievoerders zich terug op de concessie van goudmaatschappij Surgold. Daar hebben ze op twee plekken de toegangsweg naar Surgold geblokkeerd.

Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), zegt aan Starnieuws dat hij er alles aan doet om escalatie te voorkomen. Hij heeft de actievoerders gevraagd om rustig te blijven en niet in te gaan op opmerkingen die gemaakt worden door de politie.

Districtscommissaris Mavrick Boejoekoe van Pamacca zegt aan Starnieuws geen voorstander te zijn van hardhandig optreden. Hij had de verantwoordelijken van de politie in het gebied aangegeven dat via dialoog het probleem opgelost moet worden. Intussen heeft Boejoekoe contact gemaakt met de ministers Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Betterson kan een afvaardiging van de actievoerders en het traditioneel gezag maandag ontvangen. Minister Hok stelt zich op het standpunt dat het om een veiligheidsprobleem gaat.

Adawde hoopt dat er snel een oplossing komt, want de gemoederen zijn verhit. Hij heeft van Surgold begrepen dat later op de dag de tweede man van het bedrijf, Manuel Esteban Crespo, ter plekke zal komen. Directeur Adriaan van Kersen is uitlandig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May