Onrust Paramaccaans gebied houdt aan
30 Apr 2015, 13:58
foto
Politie-eenheden bezig met het verwijderen van de barricade vanmorgen op de Weg naar Langa Tabiki.


In het Paramaccaans gebied blijft de situatie onrustig. Politie-eenheden hebben de barricade vanmorgen verwijderd van de Weg naar Langa Tabiki. Intussen hebben de actievoerders op twee andere plekken binnen het Surgold gebied toegangswegen geblokkeerd. De mensen zijn gebelgd over dat er nog steeds geen gesprek is gekomen met de leiding van het goudbedrijf.

Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), zegt aan Starnieuws dat de politie en mensen van een veiligheidsbedrijf in het gebied aanwezig zijn. Ook werknemers van Surgold worden met escorte begeleid naar de werkplek.

"Wij willen een ordelijk gesprek hebben, maar als Surgold en de regering hier geen gehoor aan geven, zullen wij de situatie ook zo laten. Dan pas zal de zaak escaleren", zegt Adawde. De groep goudzoekers uit het gebied is dinsdagavond begonnen met de actie. De POC heeft ervoor gezorgd dat zaken niet uit de hand liepen. Er is een gesprek geweest met districtscommissaris Mavrick Boejoekoe. Hij zou weer naar met de actievoerders praten, maar dat is niet gebeurd. "Als Surgold en de regering hun verantwoordelijkheid niet nemen, zullen wij van POC ons ook terugtrekken", kondigt Adawde aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May