Veel interesse voor citrus- en groenteplantjes op de beurs
30 Apr 2015, 00:49
foto
Citrusplantjes van LVV gaan grift over de toonbank op de beurs in KKF.


De robots zijn heel interessant voor de kinderen. Een wereld gaat voor hen open wanneer ze leren hoe de apparaten in elkaar te zetten en hoe ze opdrachten te laten uitvoeren. Volwassenen hebben meer oog voor de gewassen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij. De citrus- en groenteplantjes gaan als warme bollen over de toonbank. De rij om een paar plantjes te bemachtigen is niet kort. Ruim voordat de Made in Suriname Beurs 2015 officieel werd geopend donderdag, was er al drukte bij sommige stands.

Buy Local, Brand Global is het thema van de beurs bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Er wordt onder andere kunst, literatuur, agrarische producten, ICT, media, tuinbouw, nijverheid, stropen, wijnen, houten- en bamboemeubelen, allemaal uit Suriname, geëxposeerd en verkocht. Terwijl een reeks van toespraken werd gehouden, deden de bezoekers uitgebreid inkopen. Op de beurs die tot zondag duurt, worden er enkele nieuwe producten te koop aangeboden, zoals cassavemeel van de cassavefabriek. Vrijdag zullen er milieuvriendelijk plastiekzakken worden geïntroduceerd.

Vicepresident Robert Ameerali is trots op de beurs. Hij spoort de ondernemers aan om zo door te gaan ondanks de grote hobbels. KKF-voorzitter, Henk Naarendorp, geeft aan dat met name de kleine ondernemers voor grote uitdagingen staan. Er zijn wel goede vooruitzichten met de grote investeringen die het afgelopen jaar zijn gedaan. Nu moeten kleine bedrijven manieren vinden om in te haken op de ontwikkelingen. “Suriname is geen eiland meer”, haalt Ameerali aan. “Het wordt steeds moeilijker, zonder innovatie zal men niet ver komen.” De vicepresident deelt mee dat er nog veel zaken in orde gemaakt moeten worden voor de ondernemers die uiteindelijk de economie en het volk alleen maar ten goede zullen komen.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May