Vrouwelijke kandidaten voor sportieve verkiezingsstrijd
30 Apr 2015, 04:26
foto
Zusterlijk poseren Sjovellie Amoksi (DRS), Diana Abrahams (NDP), Stephany Kasketi (AC), Gloria Lie Kwie Sjoe (DOE) en Krishna Hussainali-Mathoera (V7). (Foto: Raoul Lith)


De vrouwelijke kandidaten in kiesdistrict 2,Wanica, hebben zichzelf voorgenomen een sportieve verkiezingsstrijd te voeren. Om te tonen dat zij daartoe bereid zijn, hebben zij vanmorgen tijdens de loting in hun district arm in arm en schouder aan schouder met elkaar geposeerd voor het districtscommissariaat.

Vier vrouwen dingen naar één van de zeven zetels in Wanica. Krishna Hussainali-Mathoera staat op nummer 4 van de kandidatenlijst van V7. Stephany Kasketi en Gloria Lie Kwie Sjoe zijn lijsttrekkers voor hun partijen. Kasketi staat op de lijst van AC en Lie Kwie Sjoe op die van DOE. Sjovellie Amoksi probeert vanuit de nummer 4 positie op de lijst van DRS gekozen te worden. Ook Diana Abrahams van de NDP is voorstander van een sportieve verkiezingsstrijd.

Aanleiding voor het voeren van een sportieve verkiezingsstrijd is dat de vrouwen gisteren bij de loting in Wanica aan de praat raakten over banners, symbolen en vlaggen van partijen die door fanatieke aanhangers of vandalen worden beschadigd. De grimmige sfeer van politici die hun politieke tegenstanders openlijk uitschelden, belachelijk maken en bedreigen moet dringend veranderen, vinden de vrouwelijke kandidaten.

“Wij bedanken al onze supporters dat zij met liefde en respect zullen omgaan met elkaar. Ongeacht onze etniciteit, religie of politieke kleur zijn wij immers allen Surinamers en kunnen wij niet zonder elkaar!,” luidt de boodschap van deze vier vrouwelijke kandidaten in Wanica.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May