V7 heeft in drie kiesdistricten de nummer 1 positie
29 Apr 2015, 18:39
foto
Liakat Mahawatkhan, lijsttrekker van Mega Front, nummer 5 getrokken in kiesdistrict 3, Nickerie.


De politieke combinatie V7 voert in drie kiesdistricten de stembiljetten aan. Voor de districten Nickerie, Coronie en Marowijne heeft het lot bepaald dat V7 als eerste prijkt op het stembiljet in deze districten.

In het kiesdistrict 4, Coronie en 7, Marowijne doen vier partijen en combinaties mee. De volgorde op het stembiljet in dit district is V7, PALU, AC en hekkensluiter NDP. In Marowijne is na loting bepaald dat V7 de lijst opent gevolgd door NDP, AC en APS. Ook in Nickerie heeft V7 plaats nummer 1 bemachtigd. De combinatie wordt gevolgd door DOE, NDP, AC en Mega Front.

Met plek nummer 1 in kiesdistrict 5, Saramacca, heeft Mega Front zich ook van drie eerste plekken op de stembiljetten in drie kiesdistricten verzekerd. In kiesdistrict 8, Para en kiesdistrict 2, Wanica besliste het lot dat Mega Front in deze districten als eerste op het stembiljet prijkt. De loting in Saramacca is dat Mega Front wordt gevolgd door V7, PALU, NDP, AC en DOE.

Vandaag zijn in alle tien kiesdistricten de lotingen gehouden om te bepalen welke partij of combinatie in welke volgorde op het stembiljet wordt geplaatst. Vertegenwoordigers van de verschillende deelnemende partijen en combinaties in de kiesdistricten hebben door het trekken van een lot, de volgorde bepaald. Waar er geen partijvertegenwoordiger was, is het overgebleven lot toegeschoven naar die afwezige partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May