Hogere prioriteit jeugd binnen politieke agenda regio
27 Apr 2015, 10:01
foto
Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Jeugdzaken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.


In St. John te Antigua en Barbuda begint vandaag de eerste Caribbean Region Commonwealth Youth Ministers Meeting (CR-CYMM). Op deze bijeenkomst zullen Caribische ministers en directeuren van Jeugdzaken brainstormen over de positie van de jeugd anno 2015 binnen de politieke agenda’s van de verschillende landen.

Het thema van deze bijeenkomst is Youth participation at the heart of sustainable national development . Bij het samenstellen van de agenda voor deze bijeenkomst is rekening gehouden met de positie van jongeren anno 2015 en de uitdagingen waarvoor zij staan.

Jongeren moeten serieuzer worden genomen en prioriteit genieten op de politieke agenda’s van regeringen. Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Jeugdzaken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, is aanwezig op deze bijeenkomst waar zij ook minister Ismanto Adna vertegenwoordigt.

Caricom-directeuren belast met jeugdaangelegenheden hebben onlangs in een conference call aangegeven dat zij op deze bijeenkomst hun stem zullen laten horen door een goed standpunt in te nemen over de ontwikkeling van jeugdwerkers. In diezelfde bespreking is gekeken naar de inrichting van departementen die zich bezighouden met jeugdaangelegenheden. Afgesproken is dat ook standpunten worden ingenomen over het professionaliseren en verruimen van de bevoegdheden van departementen die gaan over jeugdaangelegenheden binnen de Caricom.

Het is volgens Koningsbloem-Pinas belangrijk dat Suriname deelneemt aan de discussies over de post development agenda en de rol van jongeren hierin. Verder is Suriname één van de weinige landen binnen de regio met een democratisch gekozen jeugdparlement en gekozen jeugdambassadeurs. Het is belangrijk dat Suriname opnieuw van deze gelegenheid gebruik maakt om zijn visie over de jeugdontwikkeling anno 2015 en de stand van zaken opnieuw te delen met de overige Caribische landen.

De bijeenkomst wordt op 30 april afgesloten. Met de directeur van Jeugdzaken zijn meegereisd Ruiz Kartoredjo van het Caricom Youth Ambassadors-korps en jeugdparlementariër Monalisa Sabajo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May