Moestadja vraagt lidmaatschap aan van de NDP
26 Apr 2015, 00:01
foto
Soewarto Moestadja wordt verwelkomd in de NDP door ondervoorzitter Ramon Abrahams. (Foto: Leroy Troon)


Ex-ondervoorzitter van Perjajah Luhur (PL), die woensdag de partij vaarwel zei, heeft zaterdagavond het lidmaatschap aangevraagd van de Nationale Democratische Partij (NDP). Niet alleen hij en zijn echtgenote, maar ook zijn aanhang in het hele land zal de paarse partij ondersteunen.

Moestadja werd hartelijk verwelkomd op de vergadering aan de Noordpolderdam in het ressort Saramaccapolder. Hij voerde het woord op het podium en legde uit dat uit loyaliteit naar PL hij als minister ook zijn ontslag heeft aangeboden aan president Desi Bouterse. Op 14 april vorig jaar werd PL uit de coalitie gezet door Bouterse. Hij zei de chantagepolitiek van Paul Somohardjo van PL beu te zijn. Somohardjo antwoordde hierop dat Bouterse bezig was een coup te plegen in zijn partij. Hij dacht bepaalde toppers binnen te hebben, daarom werd de PL de bons gegeven.

Een jaar later, op 14 april, hield PL een dankdienst om te vieren dat de coup van de NDP mislukt was. Het ironische was dat terwijl de Almachtige werd bedankt, de ondervoorzitter van zijn partij met één been al in de NDP stond. Moestadja wilde graag kandidaat zijn op de V7 lijst, maar de voorkeur is gegeven aan Mike Noersalim.

Moestadja zei zaterdagavond dat hij de ontwikkelingsvisie die de NDP heeft, wil voortzetten. Hij prees de aanname van de sociale wetten: Minimum Uurloon, Algemene Pensioenregeling en Nationale Basiszorg Verzekering. Hij merkte op dat zijn opvolger op Binnenlandse Zaken, Edmund Leilis, zijn beleid niet heeft afgewezen, maar voortgezet. "Ik wens de NDP alle succes toe op 25 mei", zei Moestadja. Zijn lidmaatschapsaanvraag is met luid applaus verwelkomd. Ondervoorzitter Ramon Abrahams gaf Moestadja gelijk een handvol attributen van de NDP en plaatste een NDP-pet op zijn hoofd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May