SPBA betaalt kosten wegslepen tractoren in Nickerie
25 Apr 2015, 11:29
foto
SPBA-voorzitter Harrinanan Oemraw komt met bestuursleden van het politiebureau in Nieuw Nickerie. Hij heeft de sleepkosten voor de tractoren betaald.


De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft de kosten voor het wegslepen van tractoren door de politie in Nickerie, vandaag betaald. Het gaat om SRD 800. De landbouwwerktuigen kunnen vanaf 13.00 uur worden opgehaald door de padieboeren bij het politiebureau van Nieuw Nickerie.

De voorzitter van SPBA, Harrinanan Oemraw, zegt dat het gaat om tractoren van zijn leden. Daarom heeft de organisatie besloten om de kosten die de politie heeft gemaakt donderdag voor het wegslepen, te betalen. Oemraw zal aan Radja Ahmadkhan die de actie georganiseerd had, vragen om de boeren op te roepen om de tractoren af te halen. Als dat niet gebeurt, zal de SPBA deze transporteren.

De politie heeft gevraagd dat de eigenaren van de tractoren met een verzekeringsbewijs moeten komen. De tractoren mogen niet op de openbare weg rijden als ze niet verzekerd zijn. Wie geen verzekeringsbewijs heeft, zal de tractor moeten wegslepen.

Radja en een groep boeren staan in de omgeving van het Volksplein. Zij hadden de boeren opgeroepen voor een bijeenkomst vandaag om 10 uur. Zij moesten SRD 50 per tractor betalen bij de politie en protesteerden hiertegen. Nu zijn de kosten betaald door de SPBA. Het geld is afkomstig van contributiegelden die gehaald zijn uit de kas van de boerenorganisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May