Politie-actie 'verwijderen tractoren' succesvol beëindigd
23 Apr 2015, 02:18
foto
Twintig tractoren zijn in beslag genomen door de politie in Nickerie.


Ruim twintig agenten hebben de operatie in de nachtelijke uren uitgevoerd op het Volksplein in Nickerie. Twintig tractoren en een DAF-truck zijn in beslag genomen. Regiocommandant Robby Rakio zegt dat de tractoren zijn verwijderd omdat de openbare orde en rust gehandhaafd dienen te blijven. De landbouwwerktuigen horen niet thuis op het Volksplein. Een groep boeren ging vannacht flink tekeer tijdens de actie van de politie. "Dictatuur, moordenaars, december 1982, wij gaan nog voor vijf", riepen de boeren.

De agenten stoorden zich niet aan de boeren die behoorlijk verhit waren. Ook enkele politici van de V7, onder wie lijsttrekker Djoties Jaggernath en kandidaat Jeetendra Kalloe, waren ter plekke. De boeren zeiden dat ze het recht hebben om te protesteren over de subsidie die de regering heeft aangeboden. Zij vinden het aanbod te laag en willen geen kunstmest en ureum, maar SRD 900 per ha ingezaaide padie. De boeren eisen dat president Desi Bouterse of minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij een oplossing brengt. Zij waren van plan te blijven bivakkeren op het Volksplein totdat er een oplossing wordt gevonden.

De boeren, onder leiding van Radja Ahmadkhan, voeren deze protestactie. Zij worden niet ondersteund door de overige twee boerenorganisaties. Er heerst een behoorlijke animositeit tussen de groepen. Toen de politie-operatie rond half twee in de ochtend was beëindigd, zijn de boeren vertrokken. Aan het begin van het politie-optreden was alleen een wachter op het Volksplein. De politie had de boeren eerder gevraagd om de tractoren te verwijderen. Dit hebben zij niet gedaan. Toen het ultimatum rond middernacht was verstreken, heeft de politie de tractoren gereden naar het politiebureau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May