Verklaring DSB Bank over onderzoek fraudezaak
22 Apr 2015, 15:13
foto


De directie van de Surinaamsche Bank heeft een verklaring uitgegeven over een onderzoek dat gaande is naar een fraudezaak met creditcards. Het perscommuniqué luidt als volgt:

"De Surinaamsche Bank N.V. heeft enige tijd geleden bij het uitvoeren van haar interne controles geconstateerd dat er een vermoedelijke fraude met creditcards heeft plaatsgevonden. Het incident en het verloop van het onderzoek is bijtijds onder de aandacht van de Raad van Commissarissen van de bank gebracht. Inmiddels is ook de externe toezichthouder, de Centrale Bank van Suriname, op de hoogte.

De directie van De Surinaamsche Bank N.V. wenst heel nadrukkelijk te verklaren dat dit incident een geïsoleerd voorval betreft en op geen enkele manier afbreuk doet aan de prudente wijze waarop De Surinaamsche Bank N.V. haar opgedragen bancaire verantwoordelijkheden uitoefent.

De Surinaamsche Bank N.V. heeft bijkans één maand terug, op donderdag 26 maart 2015, in de aandeelhoudersvergadering financieel verslag gegeven over het boekjaar 2014 waarop de aandeelhouders decharge hebben verleend aan de directie en de Raad van Commissarissen. Hierbij is wederom het sterk financieel fundament van de bank bevestigd.

Geschraagd door dit vertrouwen benadrukt de directie dat zij met al haar ten diensten zijnde middelen erop zal toezien dat opheldering in dit voorval wordt gebracht. Met de kracht van ons 150-jarig bestaan, zullen wij met hetzelfde elan onze positie als marktleider in de Surinaamse bancaire sector ten dienste van de Surinaamse samenleving blijven stellen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May