Moestadja stapt uit Pertjajah Luhur
22 Apr 2015, 11:58
foto
Soewarto Moestadja (midden) omringd door leden van D21 op een persconferentie vandaag. (Foto: Raoul Lith)


Soewarto Moestadja heeft ruim een uur geleden bedankt als lid en ondervoorzitter van Pertjajah Luhur (PL). Hij trekt ook zijn partij, Democraten van de 21e eeuw (D21), terug uit de PL. Moestadja is teleurgesteld over de behandeling die hij heeft gekregen. Voor hem is politiek voeren geen oorlog, maar door zetels te verwerven de idealen van de partij te verwezenlijken. Moestadja heeft nog niet aangegeven welke politieke stappen hij verder zal ondernemen. Op een persconferentie is hij uitgebreid ingegaan op zijn beweegredenen om PL vaarwel te zeggen.

Moestadja vindt dat er geen vertrouwen meer is in de partij en daardoor kan hij niet meer functioneren. Hij legde op een persconferentie uit wat voor hem loyaliteit in de politiek betekent. Hij vindt dat hij bij de kandidaatstelling onheus is behandeld. Hij had belangstelling om gekandideerd te worden, maar is terzijde geschoven. Moestadja zegt zich enorm ingezet te hebben voor de partij en de behandeling die hij heeft gekregen, niet te hebben verdiend.

De ex-minister stoort zich ook eraan dat er zoveel over hem is gezegd. Hij zou lijfwachten hebben gekregen en zijn huishuur zou zijn betaald door de NDP. Partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft aangegeven dat hij om zijn gezondheidstoestand bepaalde zaken van de regering zou hebben geaccepteerd. Moestadja vindt het erg dat er allerlei verdachtmakingen zijn gedaan aan zijn adres. Op deze manier is er geen ruimte meer om binnen PL te blijven functioneren. Na afstemming met zijn achterban, is het besluit genomen om eruit te stappen.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May