Ashiana personeel werkt weer normaal
22 Apr 2015, 17:10
foto


De situatie die de vorige week bij Huize Ashiana heerste, is genormaliseerd. Werknemers van de instantie aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) waren uit ontevredenheid in beraad. Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, zegt dat er een goed gesprek is geweest met minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Er zijn afspraken gemaakt tussen de minister en de CLO-voorzitter.

“We hebben een goed gesprek gehad en hebben de minister geadviseerd om een commissie in het leven te roepen. Deze zal bestaan uit het hoofd van Ashiana en verschillende diensten van het ministerie.” Hooghart voegt eraan toe dat er gezamenlijke gesprekken komen tussen de bond en de commissie over de zaken die maar niet van de grond komen bij het tehuis, de bevorderingen en benoemingen van het personeel. “Ook de verdere ontwikkeling van Ashiana is heel belangrijk. Wij als commissie zullen terug rapporteren aan de directeur en de minister.”

Bij Ashiana opereert Ashiana Werknemers Organisatie (ASWO) als de bond waar Murwin Leeflang leiding aan geeft. Leeflang stelt dat Hooghart met zijn actie de eenheid probeert te verstoren binnen de vakbeweging. “Ik heb geen verhaal voor Leeflang. De werknemers zijn bij mij gekomen, ze horen nu bij mij thuis,” stelt Hooghart. Leeflang heeft eerder de AVVS De Moederbond verruilt voor de vakcentrale C-47. Het probleem van Ashiana sleept zich al jaren voort onder Leeflang.

De CLO-voorzitter geeft aan dat leiding geven aan een vakbond niet alleen maar actie voeren inhoudt. “Toen wij vernamen dat de boiler niet in orde was en de kleren van de bewoners met koud water werden gewassen, dachten we dit kan niet. We hebben een nieuwe gekocht en laten installeren. Dit hebben we uit eigen middelen gefinancierd. Zo werken wij,” merkt Hooghart op.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May