Koendjbihari voor lotsverbetering mensen met beperking
22 Apr 2015, 02:02
foto
DNA-kandidaat Aniel Koendjbihari


Aniel Koendjbihari, nummer drie op de DNA kandidatenlijst van DOE in Wanica, leeft met een visuele beperking en hij wil in het parlement de stem zijn van vooral personen met een beperking. Hij is zich ervan bewust dat een parlementariër het volk vertegenwoordigt, maar omdat de doelgroep vaak aan haar lot wordt overgelaten wil hij hun stem zijn in het hoogste orgaan van staat. Als hij gekozen wordt zal hij ook pleiten voor de noden van seniorenburgers.

Normen en waarden moeten terug bij de campagnevoering. De manier waarop sommige politici met elkaar omgaan is misselijk makend. Zij horen met issues te komen en niet met vuil te smijten, vindt Koendjbihari. Meer om de standvastigheid van DOE-voorzitter Carl Breeveld heeft de nieuwbakken politicus voor deze partij gekozen. “Meneer Breeveld is standvastig en huppelt niet mee met de coalitie of oppositie. Waar hij kritiek moet leveren doet hij dat en waar zijn bijdrage nodig is levert hij die.”

Koendjbihari is voorzitter van de stichting Wan Okasi, die opkomt voor mensen met een beperking. Er is positief gereageerd op zijn kandidatuur. Sommigen hebben wel opgemerkt of geen misbruik wordt gemaakt van de doelgroep. De Wan Okasi-voorzitter stelde zijn achterban gerust dat het bij DOE geenszins het geval is, omdat voorzitter Breeveld zeker in deze termijn bereikbaar was voor de organisatie. Zo heeft hij bijvoorbeeld meegewerkt aan het inzamelen van geld waardoor er een folder is ontworpen met tips hoe om te gaan met personen met een beperking.

Als hij wordt gekozen wil Koendjbihari ook werken aan de versterking van buurtorganisaties zodat zelfwerkzaamheid onder bewoners wordt bevorderd. “Mensen moeten meer de handen uitsteken en niet blijven wachten op de overheid om alle werk te doen.’
DOE houdt geen massameetings zoals andere partijen, maar probeert via wijkbijeenkomsten en (social) media de samenleving te bereiken. Tijdens deze vergaderingen wordt ook gezondheidsvoorlichting gegeven. De partij is zaterdag 25 april in Lelydorp waar een wandelloop wordt gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May