CBvS-training gestart voor stimuleren ondernemerschap
21 Apr 2015, 22:32
foto
Centrale Bank president Gillmore Hoefdraad bij de start van de training voor kleine en middelgrote ondernemers. (Foto: CBvS)


In het Centrum voor Financiële Educatie van de Centrale Bank van Suriname is gisteren een train-de-trainercursus voor kleine en middelgrote ondernemers (KMO’s) gestart. Bankpresident Gillmore Hoefdraad opende de cursus, die bedoeld is voor het stimuleren van ondernemerschap en het bevorderen van goed financieel management bij de doelgroep. Uiteindelijk zal dit bijdragen aan de economische groei en sociaaleconomische ontwikkeling van Suriname.

Het is een ‘Knowledge Transfer Project’ waarvoor er op 13 augustus 2014 een ‘memorandum of understanding’ is gesloten tussen de Central Bank of Trinidad & Tobago en de Centrale Bank van Suriname. Een dergelijk project is eerder door de CBTT met medewerking van de IDB succesvol uitgevoerd in Trinidad. De banken zullen nagaan hoe zij op efficiënte en effectieve wijze gebruik kunnen maken van elkaars capaciteit om zoveel mogelijk burgers financieel bewust te maken.

Het project wordt uitgevoerd door het Centrum voor Financiële Educatie en Ontwikkeling (CFEO) van de Centrale Bank van Suriname en de Financial Inclusion Development Agency (FIDA) van de Central Bank of Trinidad & Tobago. Het trainingsmateriaal is met behulp van de Surinaamse Bankiersvereniging, de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), aangepast aan de Surinaamse situatie. Naast CBvS-medewerkers nemen ook afgevaardigden van genoemde organisaties deel aan de cursus.

Financiële educatie en Financial Inclusion zijn “twee zijden van dezelfde munt”, zegt Hoefdraad. Hij benadrukt dat financiële educatie een belangrijk instrument is voor het betrekken van de burger in het financieel systeem. Bewuste burgers dragen bij aan de financiële stabiliteit van het land, waardoor armoede wordt teruggedrongen, geeft hij aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May