Suriname en Indonesië verbreden sportsamenwerking
14 Apr 2015, 22:50
foto
Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken en zijn Indonesische ambtsgenoot Imam Nahrawi. (Foto: S en J)


Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken (S en J) heeft vandaag in Jakarta, Indonesië, gesproken met zijn ambtsgenoot Imam Nahrawi. Tijdens dit gesprek hebben de ministers het belang aangegeven van het nog meer versterken van de samenwerking tussen beide landen op het gebied van sport- en jeugdontwikkeling en het ondersteunen jong ondernemerschap.

Adna gaf aan dat sport wordt gebruikt om jongeren vooruit te brengen en hun sporttalent verder te ontwikkelen. Hierdoor kan ook een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van problemen binnen de jeugdontwikkeling. Vooral wat betreft takken van sport zoals pencak silat, badminton en martial arts, kan Indonesië, Suriname steunen.

Er is ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te praten over de Javaanse cultuur in Suriname die aan het vervagen is, zegt de voorlichting van S en J. Adna en Nahrawi hebben een Letter of Intent (LoI) getekend die een basis moet vormen voor verdere samenwerking. Adna zal nog bezoeken brengen aan sportaccommodaties, sportscholen en jeugdcentra in Indonesië.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May