Voldoende babyvoeding in voorraad; Nutrilon 1 zeilende
15 Apr 2015, 00:00
foto
In het magazijn van importeur Nutrisur is er voldoende babyvoeding. Er is geen schaarste op komst. (Foto: Raoul Lith)


Nitrilon 1, blikvoeding voor jonge baby’s, is volop te verkrijgen in de winkels. Echter, hebben oplettende ouders gemerkt dat de vervaldatum rond 25 mei is. Winkeliers hebben de kunstvoeding in prijs verlaagd om zoveel mogelijk nog te kunnen verkopen. Amrita Autar-Ganesh, directeur van Nutrisur, verzekert via Starnieuws dat de gemeenschap zich geen zorgen hoeft te maken dat vervallen babyvoeding op de schappen zal blijven staan.

“Wij staan garant voor kwaliteit, het gaat om de gezondheid van baby’s en daar maken wij geen grappen mee”, zegt directeur Autar. Het bedrijf zorgt ervoor dat twee weken voor de vervaldatum van de babyvoeding, deze wordt opgehaald bij de verkooppunten en met medewerking van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de politie wordt vernietigd. “De nieuwe partij Nutrilon 1 is al op de boot en onderweg naar Suriname”, deelt de importeur mee. Zij benadrukt dat er geen schaarste zal ontstaan. De overige varianten van de Nutrilonlijn zijn in voorraad.

Het bedrijf heeft samen met de leverancier een schema gemaakt voor het tijdig leveren van het product aan Suriname. Het enige dat is veranderd is dat de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) geen melk meer bij Nutrisur koopt. Maaltie Sardjoe, directeur van RGD, heeft aan Starnieuws meegedeeld dat er geen gesubsidieerde babyvoeding wordt verkocht omdat de regering een betalingsachterstand heeft bij de RGD van SRD 15 miljoen. Op grond hiervan is deze dienst niet meer in staat om babymelk nog voor te financieren
Tegen de marktprijs is op diverse verkooppunten zoals de supermarkten blikvoeding voor baby’s te koop.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May