Actie personeel Ashiana nu onder vleugels CLO
14 Apr 2015, 19:00
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO


De vakbondsproblemen bij Huize Ashiana zijn nog niet ten einde. Volgens Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil het overgrote deel van de werknemers bij Huize Ashiana, vertegenwoordigd worden door de CLO. Murwin Leeflang zou zich buiten de structuren om, uitgeroepen hebben tot leiding van de vakbondsorganisatie bij het tehuis.

In een brief aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zegt Hooghart niet in te willen gaan op manipulaties van Leeflang. Belangrijk is volgens hem, dat het grootste deel van het personeel te kennen heeft gegeven dat zij geleid wenst te worden door de CLO. “Het lijkt ons dan ook goed u aan te geven dat de CLO als verantwoordelijke organisatie de onderhavige wenselijkheid heeft aanvaard en derhalve de verantwoordelijkheid voor wat betreft de verdere ontwikkeling bij deze organisatie op zich neemt”, schrijft hij.

Hooghart schrijft dat zijn vakorganisatie een goede verhouding met de minister wil hebben, nu en in de toekomst. De CLO wil werken aan de ontwikkelingen die door alle partijen gewenst zijn. Intussen hebben verschillende groepen binnen Sozavo zich aangemeld met de problemen die zich binnen hun respectievelijke afdeling voordoen. Hooghart wil hierover met Amafo overleg plegen.

Het personeel van Ashiana blijft in beraad totdat "licht in de tunnel te voorschijn komt." De CLO heeft de actie van het personeel naar zich toegetrokken, schrijft Hooghart in de brief aan Amafo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May