Ruime belangstelling voor Staatsexamens
15 Apr 2015, 07:50
foto


De officiële registratie voor deelname aan de jaarlijkse Staatsexamens is op 31 maart afgesloten. Tot die datum hebben 92 personen zich opgegeven voor de examens Mulo, 141 voor het Havo en 47 voor het VWO, zegt Joyce Zijler, waarnemend hoofd van het Examenbureau aan Starnieuws.

Intussen is de periode ingegaan waar personen die zich alsnog willen opgeven voor deze toetsen boete zullen betalen. De ervaring leert dat er juist in deze periode een behoorlijke stijging is. “De mensen schijnen er juist in deze periode haast mee te maken”, zegt het waarnemend diensthoofd.

Personen die niet op de dagschool staan ingeschreven, maar toch het Mulo, Havo, VWO of Natin-diploma willen behalen, doen het Staatsexamen. Ook voor de toelating tot het VWO, Havo en Natin is toetsing mogelijk. Het Examenbureau van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), biedt geïnteresseerden ook dit jaar de gelegenheid om hieraan deel te nemen.

Het vorig studiejaar zijn van de 130 kandidaten die aan de examens voor het Havo hebben deelgenomen, 13 geslaagd. En dat stemt het Examenbureau goed, want ook als één kandidaat was geslaagd, zouden zij tevreden zijn. Deze personen grijpen de tweede kans aan en gaan voor verbetering van hun toekomstperspectieven. Eerder verklaarde Zijler al tegenover Starnieuws dat de examens simultaan worden gemaakt met de dagschool. Wie de toetsen moeilijk vindt, moet zich laten begeleiden, want er zijn succesverhalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May