Sipaliwini schrapt minderjarigen en dubbele kandidaten
13 Apr 2015, 20:30
foto


Minderjarige personen kwamen voor op de kandidatenlijst in Sipaliwini. Er zijn ook personen die op meerdere kandidatenlijsten prijken. Dit is gebleken uit het onderzoek dat verricht is door hoofdstembureau Sipaliwini, zegt voorzitter Armand Jurrel aan Starnieuws.

Jurrel zegt dat er zich geen ingewikkelde problemen hebben voorgedaan bij Sipaliwini. Kandidaten die niet bewilligd hadden, krijgen de gelegenheid om dit verzuim goed te maken. Wie op meerdere lijsten voorkomt, wordt geschrapt, zegt Jurrel. “Welke partij dan ook, als je geschrapt moet worden, zal je geschrapt worden. Daar kunnen we niets aan doen”, benadrukt Jurrel. Hij zegt dat het hoofdstembureau zonder aanzien des persoons handelt.

De deelnemende politieke partijen in Sipaliwini zijn intussen aangeschreven. Een partij heeft volgens Jurrel al de correcties doorgevoerd. Tot dinsdag kunnen de verzuimen goedgemaakt worden. Enkele politieke partijen en burgers zijn geweest en hebben de lijsten bekeken. Vrijdag zullen alle hoofdstembureaus in openbare zitting bijeen komen om de bevindingen kenbaar te maken.

Carlos Helberg
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May