Miranda: Terinzagelegging kandidatenlijsten om 8.00 uur
12 Apr 2015, 00:50
foto
Om 23.15 uur was het hoofdstembureau Paramaribo nog aan het werk.


De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, Jerry Miranda, deelt rond middernacht Starnieuws mee dat vanaf zondagochtend 8.00 uur de kandidatenlijsten ter inzage liggen. "Vanaf 9 uur in de ochtend hebben wij doorgewerkt tot na 23.15 uur", deelt Miranda mee. "De kandidatenlijsten zijn onderzocht en het deurwaardersexploot naar de politieke organisaties is afgerond. In de ochtend krijgen de partijen de bevindingen van het hoofdstembureau", deelt Miranda mee.

De politieke organisaties hebben drie dagen de tijd om de kandidatenlijsten in te zien en kleine correcties aan te brengen. Binnen drie dagen kunnen indieners van de kandidatenlijsten een verzuim herstellen. Miranda merkt op dat aangezien het hoofdstembureau zo laat klaar is met het onderzoek, de kennisgevingen nog niet bezorgd kunnen worden. "Dat gaat vroeg in de ochtend gebeuren, maar dan weten de politieke partijen en het publiek alvast dat de vanaf 8.00 uur de terinzagelegging er is", zegt Miranda.

Miranda merkt op dat Paramaribo een groot district is en dat het veel werk was om de stukken te onderzoeken. Elf politieke organisaties hebben kandidatenlijsten ingediend voor deelname aan de verkiezingen. Alles moest worden nagegaan en fouten die zijn gemaakt, worden aan de politieke partijen doorgegeven. "Wij klagen niet, maar het is goed om te melden dat de leden van het hoofdstembureau van 9 uur 's morgens tot middernacht hun huis niet hebben gezien", stelt Miranda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May