Obama en Castro schudden elkaar de hand in Panama
11 Apr 2015, 00:15
foto
De president Barack Obama van VS en Raúl Castro van Cuba schudden elkaar de hand. (Beeld: Venezolaanse tv Telesur)


De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba zijn zichtbaar aan het normaliseren. Nadat president Barack Obama eerder deze week met de Cubaanse president Raúl Castro had gebeld, heeft hij op een receptie in Panama hem de hand gedrukt. Zij wisselden enkele woorden met elkaar.

Op de Venezolaanse televisie 'Telesur' is de korte ontmoeting van de staatshoofden duidelijk te zien. Leiders van de Amerika's zijn bijeen in Panama voor de zevende tweejaarlijkse summit.

Het was te verwachten dat de twee staatshoofden elkaar zouden tegenkomen op de summit. Naar dit moment werd door velen uitgekeken. Verwacht wordt dat er in de loop van zaterdag meer contact zal zijn tussen Obama en Castro. Het Witte Huis deelt mee dat er geen officiële ontmoeting gepland is.

Op deze belangrijke bijeenkomst van de Organisatie van Amerikaanse Staten is president Desi Bouterse afwezig. Minister Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat door de drukke agenda rond de verkiezingen Suriname vertegenwoordigd is door een delegatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May