Projectdragers uit binnenland krijgen een podium op beurs
10 Apr 2015, 22:00
foto


Door de Milieu Projecten Beurs van het Small Grants Programme Suriname (SGP) krijgen projectdragers die overwegend in het binnenland zijn, een podium in Paramaribo. Dit geeft hen toegang tot een grotere markt. In de districten en het verre binnenland hebben ze weinig middelen om hun product kenbaar te maken aan de grote maatschappij. De deelnemers kunnen ook van elkaar leren en hun netwerk opbouwen.


Van 29 april tot en met 3 mei wordt de Made in Suriname Beurs gehouden. De Milieu Projecten Beurs maakt hier deel van uit. De producten die vervaardigd worden met het SGP worden ook in Suriname vervaardigd en passen goed op de beurs. Voor de tweede keer wordt hieraan meegedaan. De resultaten van de eerste beurs waren positief. Siegmien Staphorst, voorzitter van stichting Innova, en de coördinator van SGP, Tanja Lieuw, benadrukten tijdens een persconferentie de voordelen van deze beurs en het programma.

Sinds de start in 1997 zijn er al 96 projecten, goed voor US$ 2.3 miljoen, gefinancierd. Elk project wordt tot een maximum van US$ 50.000 ondersteund.
Voor het SGP dient de beurs ook als een goed marketing moment. Met het motto community action with global impact, ziet het SGP graag dat de gemeenschap actie onderneemt om verbetering en verandering te brengen in hun milieu.

Carlos Helberg


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May