Tien partijen gaan voor de zeven zetels van Wanica
10 Apr 2015, 02:00
foto
De stukken van de politieke organisaties zijn in aparte dozen opgeborgen. (Foto: Raoul Lith)


In Wanica hebben zich aangemeld DRS, DOE, PALU, ANC, V7, Ping, Mega Front, NDP, Alternatieve Combinatie en NOP. Deze partijen en combinaties gaan voor zetelwinst in het district. Wanica is met 7 zetels na Paramaribo het grootste district. De enige partij die niet meedoet in Wanica, is de Amazone Partij Suriname (APS). De voorzitter van het hoofdstembureau Wanica, districtscommissaris Roline Samsoedien, geeft aan dat de partijen hebben voldaan aan artikel 39 van de Kiesregeling.

Er bleken zich kleine problemen voor te doen. Aan DOE werd in eerste instantie een origineel bewijs van inschrijving bij het Centraal Hoofdstembureau gevraagd. Alle politieke partijen hebben één bewijs gekregen en moeten dit kopiëren. Dit misverstand werd snel opgelost.
Ping doet met twee kandidaten mee aan de verkiezingen in het district op Assemblee niveau. Voor de districtsraad zijn vier personen ingeschreven en twaalf kandidaten prijken op de ressortraadslijst. Met minder kandidaten meedoen, mag.
Bij de Alternatieve Combinatie leek het in het begin stroef te lopen. Bij het moeten overleggen van stukken duurde het enige tijd. Samsoedien stelde de gemachtigden in de gelegenheid hun stukken rustig te sorteren zodat de indiening op een iets later moment vlot kon verlopen.

A Nyun Combinatie had in eerste instantie een van de stukken in Paramaribo op kantoor laten liggen, maar kon tijdig het formulier nog laten halen. “We leren, we zijn nog in een groeifase. We zullen ervoor zorgen dat wanneer we de belangen van het volk moeten dienen we altijd op tijd zullen zijn” , zei een zelfverzekerde Olu Abena, die de stukken voor de combinatie in Wanica indiende. Bij de overige partijen waren en geen problemen.

“Dit keer hebben we wel veel combinaties of partijen gehad die hun zaken niet netjes geordend hadden”, zegt Samsoedien. Volgens haar ligt dit mogelijk aan de samenstelling van de combinaties waardoor de mensen hun deel aan districtsraad- en ressortraadskandidaten moesten indienen. “Dat moet niet hier gebeuren, ze moeten dat dagen van tevoren in orde maken, bij elkaar brengen en alles op een lijst indienen, want je gaat als combinatie de verkiezingen in. Dat was het probleem", constateerde Samsoedien. De partijen worden bericht indien er verzuimen zijn die nog in orde gemaakt moeten worden. Op 17 april wordt de openbare zitting gehouden waarbij de resultaten bekendgemaakt zullen worden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May