Ping kan waarschijnlijk alleen voor DNA in Paramaribo
09 Apr 2015, 15:35
foto
Het hoofdstembureau Paramaribo buigt zich over de stukken van Ping. (Foto: René Gompers)


Vanaf 's morgens vroeg was de vraag of Ping het zou redden in Paramaribo. Deze partij zou zich rond 9 uur aanmelden, maar was in geen velden of wegen te bekennen. Toen kort voor 15.00 uur de delegatie aankwam bij het hoofdstembureau, bleken veel zaken niet te kloppen. Eerst bleek dat de machtiging niet klopte, omdat er een tikfout was in de naam van de persoon. Ook de nationaliteitsverklaring van de indiener ontbrak.

Jerry Miranda, voorzitter van het hoofdstembureau en zijn leden, konden niet alle stukken in ontvangst nemen. Kandidaten moeten twee jaar in het district waar ze kandidaat gesteld worden, wonen. Dat stuk ontbrak. Daarna bleek dat er geen hard copy was van de kandidaten op ressort- en districtsraadsniveau.

Uiteindelijk werd de lijst voor De Nationale Assemblee aangenomen door het hoofdstembureau. Er ontbreken nog enkele zaken, zoals handtekeningen. Ramsoender Jhauw, voorzitter van Ping, probeert Miranda te overhalen om alle stukken aan te nemen. "Ik moet mij houden aan de wet, ik kan de wet niet breken", benadrukt Miranda. Het hoofdstembureau zal zich nog buigen over de stukken die zijn ingeleverd. Het resultaat wordt op een openbare zitting bekendgemaakt. Jhauw hoopt nog steeds dat hij president van Suriname kan worden. Hij gelooft er wel in.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May