AC voegt twee rr-leden in recordtempo toe in Commewijne
09 Apr 2015, 14:27
foto
Alternatieve Combinatie in het hoofdstembureau Commewijne. (Foto: Priscilla Williams)


Ook helikopters behoorden bij de optocht van de Alternatieve Combinatie (AC) in Nieuw Amsterdam, Commewijne. Met muziek en dans kondigde de AC zich aan om 10.30 uur bij het hoofdstembureau. De delegatie kwam rond 14.00 uur weer terug met nog twee namen van ressortraadsleden.

Lijsttrekker Sawirjo Soeparman (KTPI), Jacob Idoe van de ABOP en Jerrel Modiwirjo (PDO) werden door een optocht van partijgenoten begeleid naar het gebouw waar de stukken ingeleverd moeten worden. Ook brommers met vlaggen van de KTPI vergezelden de groep.

De niets vermoedende vertegenwoordigers van AC waren erg verbaasd toen de voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Remy Pollack, ze te kennen gaf dat hun ressortraadslijst maar 13 kandidaten had, terwijl het ressort 15 leden mocht hebben. Meteen pakte Idoe de telefoon om zijn partijvoorzitter hiervan op de hoogte te stellen. Nadat Pollack hen te kennen gaf dat ze tot 15.00 uur de tijd hebben, indien ze nog twee namen aan de lijst willen toevoegen, verlieten de vertegenwoordigers het gebouw. Nadat de stukken ingeleverd waren en de delegatie zich weer uit het gebouw begaf, werd de menigte plotseling verrast door twee helikopters die heel laag vlogen over het gebouw. Het bleken partijgenoten te zijn in de helikopter. De menigte werd helemaal wild van enthousiasme.

Soeparman geeft aan dat hij niet van op de hoogte was dat ressort Meerzorg vanwege de bevolkingsgroei nu 15 leden heeft. Op de vraag waar de partij in korte tijd twee namen erbij zou halen en alle formaliteiten zal vervullen, antwoordt Soeparman dat er genoeg mensen zijn, maar vanwege het feit dat ze 13 kandidaten moesten opgeven, is de rest niet geselecteerd. Maar nu kunnen ze uit de overige namen nog twee kiezen om uiterlijk 3 uur terug te zijn. Het is AC gelukt om in recordtijd met twee namen te komen en de uittreksels. Rond twee uur stapten zij het hoofdstembureau triomfantelijk binnen.

Priscilla Williams
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May