AC/ABOP heeft vier vrouwelijke lijsttrekkers (update)
09 Apr 2015, 08:09
foto
Vertegenwoordigers van AC dienen de kandidatenlijsten in bij het hoofdbureau Paramaribo. (Foto: René Gompers)


De Alternatieve Combinatie (AC) met ABOP, KTPI en PDO heeft zich vanmorgen als eerste aangemeld op het stembureau Paramaribo. AC-leider Ronnie Brunswijk tevens voorzitter van ABOP, meent dat de combinatie heeft gezorgd voor genderevenwicht. Vier vrouwen trekken de lijsten in de tien districten.

Alice Amafo lijstrekker trekt de lijst in Paramaribo, Stephany Kasketi in Wanica, Diana Pokie in Brokopondo en Hortence Monkou is lijsttrekker Coronie. In Sipaliwini wordt de lijst getrokken door Walther Bonjaski en niet door Dinotha Vorstwijk, zoals eerder gemeld. Zij is op de tweede plek gekandideerd.

Brunswijk bevestigt dat er van een 50-50 genderstrategie is uitgegaan. De AC/ABOP heeft de vorige verkiezing niet mee kunnen doen in Paramaribo. Deze keer is er geen enkele kans genomen.

De combinatie heeft het werk in Paramaribo al bijna gedaan. Alleen moet er nog een hard copy ingeleverd worden van de lijsten en foto's. De combinatie heeft tot 3 uur de tijd om dit in orde te maken. Robby Dragman, een van de gemachtigden van AC, zegt aan Starnieuws vernomen te hebben dat alles digitaal ingediend moest worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May