Abdoelgafoer gaat voor eenheid; Enfield komt op 17
09 Apr 2015, 01:00
foto
Raynel Enfield


De partijleiding heeft aanvaard dat Faizal Abdoelgafoer besloten heeft zich terug te trekken als kandidaat van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij geeft de ruimte aan partijgenoot Raynel Enfield. Partijwoordvoerder Winston Lackin bevestigt tegenover Starnieuws dat de brief van Abdoelgafoer is aanvaard. Enfield komt nu op plek nummer 17 in Paramaribo.

Abdoelgafoer om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij zich ingezet heeft voor de jongeren. Hij vond het een grote eer op plek nummer 17, met een lijsttrekker als president Desi Bouterse, de lijst te mogen duwen. "Maar ik kies toch voor de rust en eenheid in de partij, want er is nog veel werk te doen naar de verkiezingen toe", zegt Abdoelgafoer.

Nadat bekend werd dat Enfield, die voorzitter is van de NDP-jongeren Paramaribo, niet op de lijst was, kwamen er protesten van zijn aanhang. "Ik ben waarnemend voorzitter van de NDP-jongeren en lid van het Management Team. Ik vind dat ik mijn bijdrage moest leveren voor een oplossing", merkt Abdoelgafoer op. Veel aanhangers van Abdoelgafoer zijn teleurgesteld dat hij niet meer op de lijst komt. Hij geeft aan dat de partij vanuit diverse posities kan worden gediend. Aan de jongeren die op hem zouden stemmen, geeft hij het advies om te kijken naar jongeren op de lijst en op een van hen te stemmen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May