Twee vrouwelijke lijsttrekkers NDP
08 Apr 2015, 01:00
foto
Grace Watamaleo (links) en Jenny Warsodikromo, twee vrouwelijke lijsttrekkers van de NDP.


De twee vrouwelijke lijsttrekkers van de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn Jenny Warsodikromo (Commewijne) en Grace Watamaleo (Marowijne). Mogelijk komt een derde vrouw in Brokopondo op de eerste plek. Vrouwen van dat district hebben aan de partijleiding gevraagd om een vrouw te kandideren. Hierover wordt vandaag uiterlijk 12.00 uur een besluit genomen, deelde partijvoorzitter Desi Bouterse dinsdagavond mee in Ocer.

Warsodikromo is in 2010 gekozen in Commewijne. Zij heeft zich sterk gemaakt voor een tweede termijn. Op de lijst van dit district, waar vier zetels te behalen zijn, staat op de tweede plek Rajiv Ramsahai. Op nummer drie is de kandidaat Revenilo Elsenhout. Als lijstduwer in Commewijne prijkt Ann Sadi op de lijst.

In Marowijne heeft Ramses Kajoeramari plaats moeten maken voor Watamaleo. Hij heeft uit onvrede met het besluit zich afgeschreven als lid van de NDP en is toegetreden tot de ABOP. Kajoeramari wordt door de gele partij gekandideerd in Marowijne. Op de lijst van Marowijne zijn door de NDP verder gekandideerd Clyde Sengwai en Ermond Kromopawiro.

Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April