Oefenboekje voor mulo-A-examenkandidaten
08 Apr 2015, 10:00
foto
Ulrich Aron van stichting Politieke Documentatie geeft Joyce Zijler van het Examenbureau een handdruk. Naast hem onderwijsdirecteur Robert Peneux. (Foto: Minov)


Mulo-A leerlingen hebben sinds kort een oefenboek en handleiding, met examenwerken uit de schooljaren 2012/2013, ter beschikking. De stichting Politieke Documentatie (PolDoc) heeft het boekje, met examenwerken in de vakken bedrijfsrekenen, boekhouden en wiskunde samengesteld. Onderwijs-directeur Robert Peneux heeft een versie van de twee documenten ontvangen uit handen van PolDoc-voorzitter Ulrich Aron.

Aaron zegt dat met behulp van deze uitgave, de slagingspercentages op de muloschool moeten verbeteren. Peneux vroeg hem ook te denken aan trainen van leerkrachten die economie verzorgen op de verschillende scholen. Er zou hierbij speciaal gewerkt moeten worden aan de wijze van het opstellen van toetsen en examens.

Onder meer de Centrale Bank van Suriname, de Surinaamse Post Spaarbank en Grassalco, hebben exemplaren van het boekwerk afgenomen. Het is de bedoeling deze te verspreiden onder de verschillende scholen, nadat er meerdere exemplaren gedrukt zijn. Aron hoopt dat de leerlingen de boeken gratis zullen krijgen. De stichting is van plan om elk jaar een vervolg exemplaar te drukken.

PolDoc is opgericht in januari 2015 en bestaat uit bevoegde economie-docenten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May