Amafo lijsttrekker Paramaribo Alternatieve Combinatie
06 Apr 2015, 02:00
foto
Alice Amafo wordt lijsttrekker Alternatieve Combinatie in Paramaribo. (Foto: René Gompers)


Net als in de meeste partijen, is de kandidaatstelling binnen de ABOP ook niet van een leien dakje gegaan. Aanvankelijk was besloten dat Edward Belfort (minister van Justitie en Politie) de lijsttrekker in Paramaribo zou worden. Alice Amafo (minister Sociale Zaken en Volkshuisvesting) was het hier niet mee eens en heeft dat ook duidelijk laten blijken.

Brunswijk had reeds tijdens een structurenvergadering doorgegeven dat Belfort de lijst in Paramaribo zou trekken. Amafo zou lijstduwer worden en zou op de zeventiende plaats gekandideerd worden. Starnieuws verneemt dat Amafo graag het gezicht van de partij wil zijn en daarom de lijst in Paramaribo zal trekken.

Belfort gaat naar plek nummer 17. Hij zal proberen om op basis van voorkeur binnen te komen. Brunswijk wil tenminste nummer 17 en nummer 1 binnen hebben. Op plek nummer twee wordt Harish Monorath gekandideerd.

De vorige verkiezing heeft ABOP (A Combinatie) niet deel kunnen nemen aan de verkiezingen in Paramaribo. Toen zou Amafo op nummer 2 komen te staan en lijsttrekker was de toenmalige voorzitter van de BEP, Caprino Alendy. Aangezien de gemachtigden van de partij te laat waren op het hoofdstembureau Paramaribo, kon A Combinatie niet deelnemen aan de verkiezingen in Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May