'NDP-kandidaten Saramacca van onbesproken gedrag'
05 Apr 2015, 02:00
foto
De kandidaten van NDP-Saramacca worden gepresenteerd door coördinator Jules Wijdenbosch (links). Naast hem Robby Loods (nr 3), Naomi Samidin (2) en lijsttrekker Jerrel Mahabier. (Foto: Leroy Troon)


NDP-voorzitter Desi Bouterse zegt dat zijn vrienden in V7 verbaasd zijn dat de paarse partij drie kandidaten in Saramacca presenteert die van onbesproken gedrag zijn. Hij vroeg Jules Wijdenbosch die de werkzaamheden in dit district samen met Errol Alibux coördineert, om de kandidaten voor te stellen aan de vergadering zaterdagavond in Groningen. Lijsttrekker is de arts Jerrel Mahabier. Op nummer twee is Naomi Samidin en derde op de lijst is Robby Loods.

De kandidaten voerden kort het woord en bedankten voor het vertrouwen dat in hen gesteld is. Bouterse gaf toe dat het niet van een leien dakje is gegaan. Er zijn veel problemen geweest in Saramacca over de kandidaatstelling. Verschillende personen die op de lijst zouden komen, hebben het uiteindelijk niet gehaald. Er was een heftige strijd gaande tussen de groep onder leiding van afdelingsvoorzitter Clifton Koorndijk en Robby Malhoe.

Mahabier zei dat tussenpersonen hem hadden benaderd om de lijst van de NDP te trekken. Hij bleef weigeren totdat Bouterse hem persoonlijk gevraagd heeft om kandidaat te worden. Hij zei dat de inspiratie en volharding die van de president uitgaat hem over de streep hebben gehaald. Hij deelde mee dat de kandidaten samen met de structuren in eenheid het werk zullen verrichten. Mahabier merkte op dat hij als huisarts mensen geneest "maar de voorzitter heeft van mij nu een politieke arts gemaakt". Hij zei klaar te staan om het volk te dienen, ook via De Nationale Assemblee. De kandidaten zeggen voor alle drie zetels van Saramacca te gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May