Mini-seminar gaat in op realiseren duurzaam onderwijs
04 Apr 2015, 21:00
foto
Henry Ori, coördinator VLIR-AdeKUS-IUC


"Het boek ‘Samen duurzaam onderwijs realiseren’, biedt een heldere kijk op een duurzame toekomst voor het Surinaamse onderwijs”, zegt Henry Ori, coördinator VLIR-AdeKUS-IUC, en opleidingscoördinator MERSD. Het Programme Support Unit van het VLIR-AdeKUS-IUC Partner Programma en de opleiding Master in Education and Research in Sustainable Development (MERSD) organiseert in verband hiermee, komende dinsdag de Mini-seminar & Boekpresentatie ‘Samen Duurzaam Onderwijs realiseren'.

De activiteit vindt plaats in de aula van het IGSR/Staatsoliegebouw op het universiteitscomplex. Verschillende deskundigen zullen ingaan op onderwerpen als beleidsinterventies voor onderwijs, duurzame onderwijs verandering en onderwijsvernieuwing. Het boekwerk zal ook te koop zijn.

Het Surinaamse onderwijs heeft talrijke problemen zoals een log overheidsapparaat, te weinig leraren, onvoldoende up-to-date geschoolde professionals, verouderde studieboeken, grote aantallen zittenblijvers en vroegtijdige schoolverlaters, onderwijsachterstand in het binnenland. Het boekwerk is geschreven door drie onderwijskundigen die ingaan op deze problemen en eventuele oplossingen bespreken.

Zo geven zij aan dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling via effectieve beleidsinterventies en slimme maatregelen het onderwijs kan verbeteren en het daardoor zo efficiënt en duurzaam mogelijk organiseren. Dit boek vat deze nodige maatregelen samen, en maakt duidelijk hoe het Surinaams onderwijs de uitdaging op zich kan nemen om duurzaam en kwaliteitsvol onderwijs te realiseren voor de komende decennia. Aan de hand van genuanceerde en geslaagde voorstellen brengen de auteurs een model naar voren dat het onderwijs over de hele lijn verbetert. Daarbij gaan ze in op het belang van samenwerking en dialoog, participatie van allen in het onderwijs en een verbetering van de ondersteuning en het beleid rond gelijke kansen. Ook meer algemene maatschappelijke problemen, zoals de leeftijdsbepalingen rond de leerplicht, komen aan bod.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May