Rudolf Elias neemt op 1 mei roer Staatsolie over
02 Apr 2015, 17:00
foto
Algemeen directeur Marc Waaldijk met president-commissaris Etienne Boerenveen. Waaldijk gaat per 1 mei met pensioen. (Foto: Staatolie NV)


Rudolf Elias, nu nog directeur Refining & Marketing, zal per 1 mei de leiding bij Staatsolie Maatschappij Suriname NV overnemen. Op een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) vandaag is Wim Dwarkasing benoemd tot statutair directeur. Marc Waaldijk, de huidige algemeen directeur gaat per 1 mei met pensioen. Hij heeft er een aantal contractverlengingen opzitten.

Dwarkasingh is acting director Production & Development tevens deputy director Exploration & Petroleum Contracts. Per 1 mei zal hij ook benoemd worden in de functie van directeur van zijn afdeling. Het directieteam zal op 1 mei bestaan uit Elias als waarnemend Algemeen Directeur, Agnes Moensi-Sokowikromo en Dwarkasing als directeuren en Annand Jagesar als onderdirecteur.

Op de AVA waarop de jaarrekening over 2014 is goedgekeurd, is aangegeven dat er nu negen buitenlandse oliemaatschappijen actief zijn in het Surinaamse offshore-gebied. Voor wat de exploratie betreft zijn bij proefboringen in het Coesewijnegebied potentieel winbare reserves aangetoond. Dochteronderneming Paradise Oil Company NV heeft voorbereidingen getroffen om negen putten te boren in nearshore Blok 4. De proefboringen zullen in het tweede kwartaal dit jaar worden opgestart. Staatsolie heeft haar reserves vermeerdert met 7,5 miljoen barrels naar 100 miljoen barrels, genoeg voor 16 jaren bij het huidig productieniveau. Er zijn 119 nieuwe bronnen aan het productieproces toegevoegd, waarmee het bedrijf komt op ongeveer 1.700 actieve bronnen.

Voor 2014 zijn er 6,13 miljoen barrels olie geproduceerd, 3% meer dan in 2013 met 5,98 miljoen barrels. De gemiddelde dagelijkse olieproductie vorig jaar was 16.794 barrels. Per maart 2015 is de dagproductie 17.110 barrels. In de raffinaderij zijn 1,45 miljoen vaten ruwe olie tot eindproducten verwerkt. Staatsolie verwacht haar uitgebreide raffinaderij in de tweede helft van dit jaar volledig operationeel te hebben. Er zal dan hoogwaardige diesel, gasoline, stookolie, asfalt en zwavelzuur worden geproduceerd. Het bedrijf zal daardoor in 80% van de lokale oliebehoefte kunnen voorzien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May