Infosessie MDG-verkiezing voor kandidaten
24 Mar 2015, 22:00
foto
Jongeren die belangstelling hebben voor MDG-jeugdambassadeur.


Zeven jongeren (5 dames en twee heren) hebben er belangstelling voor om jeugdambassadeur te worden van de United Nations Millennium Development Goals (MDG). Elf personen hadden een registratieformulier opgehaald, maar niet iedereen heeft gesolliciteerd. De jongeren hebben tijdens een sessie informatie gekregen over wat de functie inhoudt en wat er verwacht wordt van een MDG-jeugdambassadeur.

Margo Biervliet, voorzitter van de werkgroep die belast is met de verkiezingen van de Jeugdambassadeurs, hield de jongeren voor dat ze ook op zoek moeten gaan naar informatie en deze goed moeten bestuderen. Zij vindt het belangrijk dat de jongeren breed geïnformeerd zijn over de doelen. De belangstellenden moeten diverse fasen doorlopen om deel te kunnen nemen aan de verkiezing.

Daveni Adjako, een van de aspirant kandidaten, heeft tien jaar ervaring in jeugdwerk. Dit is een van de redenen waarom zij heeft besloten om mee te doen aan de verkiezing. “Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het bevorderen van de welvaart en welzijn van de mens”, zegt Adjako enthousiast. Ze vertelt dat wanneer zij tot jeugdambassadeur gekozen is, zij zich sterk zal maken om samen te werken met anderen om veel meer te kunnen bereiken.

Transformatie
Op een conferentie in januari is uitgebreid gesproken over de bijdrage die jongeren kunnen leveren bij de transformatie van MDG’s naar Sustainable Development Goals (SDG’s). De huidige MDG jeugdambassadeur Faizal Abdoelgafoer die tevens lid is van de werkgroep, nam ook deel aan deze conferentie. “De SDG’s zijn nog niet geformaliseerd”, benadrukte Abdoelgafoer. “Het is mogelijk dat de SDG’s worden geformaliseerd vóór de verkiezing van de MDG jeugdambassadeurs”, vertelt hij. Hij adviseert de aspirant kandidaten om zich te verdiepen in de materie.

Voor de verkiezing hebben zich opgegeven Sjovelli Amoksi, Annisa Malontie, Beryl Manhoef, Vanity Karnadi, Adjako Daveni, Walter Bouterse en Reginald Tuur. De jeugdambassadeurs worden gekozen door de jeugdparlementariërs. De datum van de MDG jeugdambassadeurs verkiezingen zal nog worden bekendgemaakt. Een vrouwelijke en mannelijke MDG jeugdambassadeur worden uiteindelijk gekozen.

Adagracia Pawiro
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May