Twee getuigen gehoord in mishandelingszaak
24 Mar 2015, 14:00
foto


Rechter Danielle Karamatalie heeft maandag twee getuigen gehoord. In deze zaak wordt ondernemer Ewald T. samen met zijn twee werknemers verdacht van mishandeling en ontvoering. Eerder werd het slachtoffer gehoord. De rechter heeft op deze zitting de dochter en de vrouw van het slachtoffer gehoord.

De vrouw van het slachtoffer verklaarde dat haar man mishandeld is omdat hij als getuige had opgetreden bij het huwelijk van de zoon van Ewald T. Het slachtoffer kent de ondernemer van de moskee. Volgens de vrouw werd haar man opgehaald door de werknemers onder valse voorwendselen, nadat de ondernemer erachter kwam dat het slachtoffer als getuige had opgetreden tijdens het huwelijk.

Op die bewuste dag was de vrouw niet thuis. Haar man belde toen zijn zoon op en vertelde hem dat hij werk zou gaan verrichten. De zoon moest naar huis komen. Later verman hij van de zoon van de ondernemer dat zijn vader was meegenomen. Dit zou gebeurd zijn door werknemers van zijn vader. De vrouw die intussen ook thuis was, hield er geen goed gevoel van over en vroeg haar dochter om haar vader op te bellen. Het slachtoffer kon niet goed uit zijn woorden komen. De politie werd toen ingeschakeld.

De dochter verklaarde dat haar vader met een bevende stem tot haar sprak en zei dat hij thuis zou komen. Kort daarna kreeg de zoon van het slachtoffer een telefoontje van de zoon van de ondernemer met de mededeling dat zijn vader ontvoerd was. Het slachtoffer is lasser van beroep en werd op 10 mei van het afgelopen jaar opgehaald door twee werknemers van de verdachte. Hij zou laswerk moeten verrichten op Lelydorp. Het slachtoffer werd gebracht naar de woning van de verdachte aan de Welgedacht A-Weg en werd mishandeld.

Op 27 april zullen nog twee getuigen worden gehoord in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May