Met loop, anti-discriminatieweek succesvol afgesloten
21 Mar 2015, 23:26
foto
De ballonnen en een witte duif gaan de lucht in bij het startsein van de anti-discriminatieloop. (Foto: Elisabeth Fontinie)


Door ballonnen en witte duiven los te laten, werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de dertiende anti-discriminatie loop op het terrein van het Willebrod Axwijk Sportcomplex. Ongeveer 5000 geregistreerde jongeren uit de verschillende districten, hebben meegedaan aan de 5km loop. 21 maart is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale dag ter vergroting van de bewustwording om racisme en discriminatie uit te bannen.

In een feestelijke sfeer werden de deelnemers aan de loop verwelkomd. "Un n'e discrimineer" werd van alle kanten geroepen. Abigail Blomhof, die meegedaan heeft aan de loop, zegt aan Starnieuws dat zij geen tien schone vingers heeft op het gebied van discrimineren, maar met deze loop toont zij aan dat het anders kan. Verschillende jongeren geven aan dat zij meedoen, meer om de gezelligheid. Zij geloven niet dat discriminatie helemaal weggewerkt kan worden.

Het geheel werd in goede banen geleid door de coördinator Ruiz Kartoredjo en zijn team. Hij zegt dat de lopers zich hebben gehouden aan de regels. Volgens hem is de kleding helemaal aangepast in vergelijking met de voorgaande jaren.

"To celebrate one Nation, you have to stop discrimination", met deze slogan van de anti-discriminatieloop roept Caricom jeugdambassadeur Tasmara Pique de jongeren op om tegen elke vorm van discriminatie te zijn. Ook de Millennium Development Goals Youth Ambassador, Faizel Abdoelgafoer, vraagt de jongeren om tegen discriminatie te zijn. De president die niet aanwezig kon zijn, werd door Sergio Akiemboto vertegenwoordigd, die de jongeren alleen maar heeft toegejuicht. De reeks van korte toespraken werd afgesloten door Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Jeugdzaken. Met deze loop is de anti-discrimatieweek ook afgesloten.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May