'Bundeling tegen Bouterse is absolute zwakte oppositie'
22 Mar 2015, 00:00
foto
De Assembleeleden Ricardo Panka en Melvin Bouva. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De NDP-Assembleeleden Melvin Bouva en Ricardo Panka zien de bundeling van de oude politieke partijen, aangevuld met anderen in een gezamenlijke oppositie als de grootste fout die deze partijen politiek gemaakt konden hebben. “Het is niet zozeer de bundeling, maar de bundeling tegen de NDP en niet zozeer de partij, maar tegen de persoon van president Desi Bouterse, onze voorzitter, is de absolute zwakte van de oppositie”, zegt Bouva in een interview met Starnieuws.

Volgens Bouva zou de oppositie het al van vorige verkiezingen hebben moeten weten dat niets wat tegen de NDP staat, het zal lukken deze partij te breken en zeker niet Bouterse. Panka voegt er aan toe dat vanaf de regering-Bouterse is aangetreden de oppositie niets goed heeft gezien en die houding nog altijd ventileert. “Alles is afgekraakt en afgebroken. Dat getuigt niet van een oppositie die stabiel is. Er is altijd oppositie in de politiek, maar je bent ook deel van die samenleving, deel van een stukje progressie die het land meemaakt, maar de wijze waarop deze oppositie zich gedragen heeft, is naar mijn bescheiden mening een teken van zwakte. Een van de meest gevaarlijke zwaktes die wordt geëtaleerd is het land steeds slecht afschilderen. De president van het land negatief bespreken. We kunnen intern onze tegenstrijdigheden hebben, maar ‘in the end zijn we samen Surinamers en moeten eensgezind het land uitdragen. Voor mij is dat echt hun absolute zwakte”, zegt Panka, die ook fractieleider is van de Mega Combinatie.

Loon naar werken
“De oppositie heeft al vanaf het moment dat zij de stok in handen heeft gehad om oppositie te zijn, ermee geslagen en heeft het slecht gedaan. Vandaar dat de samenleving op 25 mei 2010 deze politici heeft afgestraft. Op weg naar deze verkiezingen zien we hetzelfde weer gebeuren. Zij presenteren zich zonder enige vorm van inspiratie en betrokkenheid met het volk. Ik denk dat de oude politiek nu echt wel haar langste tijd heeft gehad”, zegt Bouva.
Panka zegt dat de NDP niet zomaar een politieke partij, maar een nationale beweging is.

Na de registratie van de NDP zaterdag bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) werd Panka gevraagd of hij niet overmoedig is geworden door de fanfare waarme de inschrijving heeft plaatsgevonden. “Nee ik ben gewoon realistisch en de realiteit geeft aan dat de NDP een goede beurt zal maken bij de verkiezingen. Over het aantal zetels dat we binnen halen, zal ik nu niets zeggen, maar een regering vormen zonder de NDP zal gewoon onmogelijk zijn”, meent Panka.
Bouva en Panka hebben er alle geloof in dat de NDP tenminste 22 tot 23 van de 51 beschikbare parlementszetels zal behalen bij de verkiezingen. Dat garandeert volgens Panka dat indien de president niet in het parlement wordt gekozen, dat in de Verenigde Volksvergadering zeker het geval zal zijn. Een sterkere NDP dan het was bij de verkiezingen van 2010 met 18 zetels toen, zal volgens de beide NDP-ers het loon zijn van de Surinamer dat de regering bewezen heeft en bereid is echt te werken aan de ontwikkeling van het land. “Het volk kijkt naar wat je doet. Het is nog niet wat het wezen moet. Er zijn veel obstakels als je in een regering zit, maar het volk heeft gezien dat er daadkracht is, doelen zijn gesteld en die ook zijn gehaald”, benadrukt Panka.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May