NSK schrijft zich ook 'voor de vorm' in bij CHS
21 Mar 2015, 15:00
foto
Aanhangers van de Nieuwe Stijl KTPI kijken hoe de gemachtigden van de partij zich registreren bij het Centraal Hoofdstembureau. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De partij Nieuwe Stijl-KTPI (NSK), onder leiding van parlementariër Oesman Wangsabesari, heeft zich vandaag ook apart ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Wangsabesari zegt dat de partij onder de vlag van de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de verkiezingen zal deelnemen. “Het mag en het is ook niet nieuw in Suriname. Wij willen gewoon zichtbaar zijn als partij”, zegt Wangsabesari. Overigens heeft hij hierover ruggespraak gepleegd met de NDP waarmee er een afspraak gemaakt is over de kandidatenlijst, die nog afgerond moet worden.

De voorzitter van NSK zegt zich ervan bewust te zijn dat deze handeling in principe voor de vorm is en geen enkele invloed heeft. NSK zal met slechts twee kandidaten onder de paraplu van de NDP meedoen aan de verkiezingen in de districten Paramaribo en Wanica. Wangsabesari wenst nu niet in te gaan op wie deze twee kandidaten zijn. Vermoed wordt dat Wangsabesari in Paramaribo op de lijst komt en onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Djoemadie Kasanmoesdiran, die in Wanica woont.

Wangsabesari verduidelijkt dat wie ook op de lijst komt, als NDP'er wordt gekandideerd en niet als NSK. Ook zal deze partij geen enkele rechten kunnen claimen of eisen kunnen stellen bij een eventuele vorming van een regering als de NDP de verkiezingen wint. De kandidaten die door NSK worden aangewezen, kunnen wanneer zij in het parlement terechtkomen ook geen NSK-fractie vormen, omdat het dan NDP-zetels zullen zijn.

De NSK heeft zich vandaag met ruim 7000 leden ingeschreven, laat Wangsabesari weten. Volgens hem gingen er stemmen op in de partij om alleen de verkiezingen in te gaan. “Maar we moeten ook realistisch blijven en onze sterkte kennen. We hebben besloten wel zichtbaar te zijn als partij, maar onder de paraplu van de NDP, kandidaten naar voren te schuiven”, zegt Wangsabesari.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May