NOP neemt het op voor jongeren
20 Mar 2015, 21:30
foto
Melvin Clemens, voorzitter van de Nationale Ontwikkelings Partij. (Foto: René Gompers)


De Nationale Ontwikkelings Partij (NOP) rekent op de steun van de kiezers om tenminste één zetel te hebben in De Nationale Assemblee. NOP, voorgezeten door de ‘jongste voorzitter van een politieke partij in Suriname’, Melvin Clemens (35), neemt het op voor de jongeren. Clemens stelt dat jongeren nu het voortouw moeten nemen en niet langer moeten wachten tot een ‘tachtig jarige’ besloten heeft plaats te maken.

De doorstroom van jongeren hangt nog teveel af van oude mensen in hoge posities, geeft Clemens aan. “Men zegt dat wij de toekomst zijn, maar er is geen morgen voor de jongeren. Wij moeten er tegen aan gaan, anders worden we zestig en dan pas gaat mijn oom van tachtig plaatsmaken. Maar dan is hij al te oud om mij nog advies te geven”, merkt Clemens op. “Men zegt dat ‘jong boi boto no man tyar lep’ bana. Maar het werk moet wel door de jongeren gedaan worden. Den bigi man mus gi unu kraka. Unu mus teki na fesi want den man no man long lek unu.”

NOP is zelf door wat strubbelingen gegaan. Hynes Landveld en Clemens beweerden beiden de partijvoorzitter te zijn. Het dispuut was bij de rechter beland en die heeft uiteindelijk de jonge Clemens in het gelijk gesteld. De leden zijn opgelucht dat alles achter de rug is en dat de partij de verkiezingen kan ingaan. Zij gaan vol goede moed de uitdaging op 25 mei aan.
NOP heeft zich met ruim 9000 geregistreerde leden aangemeld bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Het groepje is rustig maar zelfverzekerd gewandeld naar het CHS in het KKF-gebouw om zich te registreren. “Wij zullen pas tam tam maken wanneer men voor ons gekozen heeft en ons tenminste een zetel gegeven heeft”, kondigt Clemens aan.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May