Seminar anticipeert op effecten klimaatverandering
21 Mar 2015, 14:00
foto


De NV Grassalco organiseert op 26 maart een eendaags seminar ‘Design battles against the rising sea, Constructing sea walls and alternative structures’, in het gebouw van the Institute for Graduate Studies and Research, op het universiteitscomplex. Het doel van dit seminar is onder meer om actoren die in binnen- en buitenland actief zijn in de bouw van zeeweringen en alternatieve constructies, de gelegenheid te bieden aan kennisuitwisseling te doen.

De Guyanas en het Caraibisch gebied zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van klimaatverandering, in het bijzonder de stijgende zeespiegel. Gemiddeld 90% van de bevolking woont langs de kust en 95% van alle economische activiteiten is daar geconcentreerd. Het is dus noodzakelijk om die kwetsbare kustlijnen actief te beschermen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder de constructie van zeeweringen.

N.V. Grassalco is reeds meer dan 40 jaren actief in de Surinaamse mijnbouwsector; voorheen voornamelijk als productiebedrijf voor steenslag, schelpen, zand en graniet. Sinds 2011 is het bedrijf gestart met de uitbreiding en diversificatie van haar portfolio op basis van haar visie: ‘De Surinaamse leider in het duurzaam ontwikkelen van mineralen en ertsen’. Het bedrijf produceert onder het productmerk 'Grassalco Aggregate and Sands' hoogwaardige materialen voor de bouw- en constructiesector, zegt de voorlichting van Grassalco.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May