Namen voor straten in Para
21 Mar 2015, 07:00
foto
De Aalscholverweg in Para. De straat is vernoemd naar een kustvogel. (Foto: BIC-Para)


Wegen in het district Para die nog geen naam hadden, zijn voorzien van een straatnaam. De straatnamen zijn afgeleid van het vogelrijk en bekende ambachten in Suriname. Er zijn ook straten vernoemd naar Paranen die zich verdienstelijk hebben gemaakt. De bewoners van deze wegen in de ressorten Oost, Noord, Zuid en Carolina, hadden tot en met vandaag de gelegenheid hun adresaanpassing door te geven aan het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Para.

De bestuursdienst van Para heeft op advies van verschillende organisaties, plantage- en dorpsbesturen, ervoor gezorgd dat de straatnamen werden goedgekeurd en geplaatst door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza).

Het is de bedoeling dat stemgerechtigden gemakkelijk vindbaar zijn voor het verstrekken van stemkaarten. Aansluiting van nutsvoorzieningen wordt eenvoudiger als er een vast woonadres doorgegeven kan worden bij de nutsbedrijven. Het is eerder onmogelijk geweest om aansluitingen te doen bij huishoudens in gebieden zonder straatnamen en huisnummers, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May