Girjasing en Jogi worden weer gekandideerd
20 Mar 2015, 06:05
foto
Sheilindra Girjasing (links) en Mahinder Jogi zullen weer worden gekandideerd.


Na drie dagen vergaderen en individuele gesprekken, heeft de VHP-top eindelijk de knoop doorgehakt. Sheilendra Girjasing mag nog een keer op de kandidatenlijst van de VHP in Commewijne prijken. Mahinder Jogi heeft ook veel strijd moeten leveren om voor de vierde keer gekandideerd te worden in Saramacca.

Een deel van de VHP-top had gewild dat er verjonging kwam in Commewijne en Saramacca. In Commewijne was jongerenleider Dhiradj Soekhai een potentiële kandidaat van de VHP. Vijf jaar geleden was hij ook al gekandideerd. Girjasing heeft zich ook enorm geprofileerd en wil nog een termijn in De Nationale Assemblee. Uiteindelijk is het Girjasing geworden.

Jogi had in een vroeg stadium aangegeven dat hij nog een vierde keer wil gaan voor het lidmaatschap van De Nationale Assemblee. Hij heeft veel veldwerk verricht in Saramacca. Zijn positie werd aan het einde van de rit wankel. In het dagelijks bestuur had Jogi voldoende ondersteuning.

Vier van de acht Assembleeleden van de VHP zullen opnieuw worden gekandideerd. VHP-voorzitter Chan Santokhi en Asiskumar Gajadien keren terug op de kandidatenlijst in Wanica. De parlementariërs tevens hoofdbestuursleden Radjkoemar Randjietsingh, Ganeshkoemar Kandhai, Mahinder Rathipal en Lekhram Soerdjan nemen afscheid als volksvertegenwoordiger.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May