Simons vindt kritiek op DNA over aanname wet onterecht
19 Mar 2015, 02:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Simons vindt de kritiek die geleverd wordt op de wijziging Wet geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee onterecht. Zij merkt tegenover Starnieuws op dat voor de komende periode de assembleeleden ongeveer SRD 800 minder gaan ontvangen, aangezien zij tien procent pensioenpremie zullen betalen.


Ook hoeven uit de staatskas geen leden plus hun gezinnen te worden onderhouden, omdat na zes jaar lidmaatschap geen pensioen meer wordt uitgekeerd. Nu zal dat gebeuren als een lid de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt. Simons merkt op dat het heel veel tijd heeft gekost voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn. Leden hebben moeten inleveren.

Door inkorting van de zittingsperiode in verschillende periodes vanaf 1980 hebben gewezen leden financieel nadeel hiervan ondervonden. Leden van de benoemde Assemblee kunnen nu ook over een pensioen beschikken. Zij hebben belangrijk werk verzet, waardoor de verkiezingen in 1987 gehouden konden worden.

Na de zittingsperiode kunnen Assembleeleden nu opteren om als beleidsadviseur benoemd te worden. Simons zegt dat het grootste deel van de Assembleeleden geschikt is voor deze functie, op basis van hun opleiding en ervaring opgedaan in het college. Leden hebben angst voor rancune wanneer ze niet meer gekozen worden vooral als ze nog jong zijn en carrière moeten maken. Daarom is de pensioenregeling er, waarvoor bij de komende periode een pensioen gestort moet worden. Leden die ander werk te doen hebben, zullen hiervan geen gebruik kunnen maken want er is aangegeven dat het voltijds moet zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May