SPA wil tenminste twee zetels binnenhalen
14 Mar 2015, 16:10
foto
SPA-voorzitter Guno Castelen (kandidaat Paramaribo) met Bernhard Kownoe van Sipaliwini. De derde kandidaat, Harvey Read van Para, was niet aanwezig op het congres. (Foto: René Gompers)


De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) moet op 25 mei drie assembleezetels zien binnen te halen. Voor Paramaribo zal Guno Castelen dat proberen, voor Sipaliwini Bernhard Kownoe en voor Para, Harvey Read. In Paramaribo staat Castelen als achtste op de lijst. Castelen erkent dat de verkiezingsstrijd zwaar is, maar gelooft dat de SPA met twee zetels binnenkomt.

De SPA is onderdeel van de V7 combinatie. Hierin hebben ook zitting de VHP, NPS, BEP, DA91 en Pertjajah Luhur. De partijen gaan samen de verkiezing in. Deze combinatie schrijft zich maandagmiddag in bij het Centraal Hoofdstembureau. SPA heeft de eigen DNA-, rr- en dr-kandidaten vanmiddag op een bijzonder congres bekendgemaakt.

In Para staat SPA op de derde plaats en in Sipaliwini op de vierde. De arbeiderspartij heeft acht dr-kandidaten. Twee in Paramaribo (plaats 8 en 11), twee in Wanica (plaats 7 en 16), één in Commewijne (nummer 5), één in Para (nummer 1), één in Brokopondo (nummer 3) en één in Sipaliwini (nummer 4). Voor de rr heeft de partij 57 kandidaten. Op het congres is ook het partijprogramma gepresenteerd en goedgekeurd. De nieuwe ‘sociale wetten’ zullen niet ongedaan gemaakt worden maar juist verbeterd, benadrukte Castelen nog eens.

In Para wordt een zware strijd verwacht. “In Para wordt het een moeilijke ‘battle’. De NDP is niet te onderschatten”, merkt Castelen op. “Je moet de kracht van je tegenstander kennen. Maar we hebben de mogelijkheid om van 1 naar 2 zetels te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat Para ons kan helpen aan de tweede.” In Sipaliwini gelooft de partij sterk vertegenwoordigd te zijn.

“Paramaribo wordt een uitdaging. We staan op de achtste plaats”, geeft Castelen aan. “Men zegt dat we over de ruggen van anderen binnen willen komen. Geef de ondersteuning, deze zetel gaan we op eigen kracht binnenhalen.” Castelen roept de achterban en de partijen in de V7 op om de volle ondersteuning te geven op de verkiezingsdag. Het is zaak dat de partij terugkomt gaf hij aan. “Veel mensen zeggen dat de SPA goed werk verricht heeft en een paar goede ministers heeft voortgebracht. Maar we staan op de achtste plaats. Als het volk vindt dat de SPA een rol te vervullen heeft, zal het dat tonen. Het ligt aan u.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May