‘Bun Funderi’ legt basis voor goede schoolprestaties
13 Mar 2015, 23:00
foto


Het project ‘Bun Funderi’ is een goed fundament voor het op gang brengen van de vroege ontwikkeling van het kind. “Als de ontwikkeling van het kind al vroeg ter hand wordt genomen, legt dit een goed fundament voor de toekomst. Het project biedt kinderen een voorsprong en de ouders worden samen met de kinderen op allerlei niveaus en aspecten van de opvoeding begeleid.” Woorden van de minister van Volksgezondheid, Michel Blokland, over het project dat woensdag is gestart op de RGD-Polikliniek te Koewarasan.

‘Bun Funderi’ is een initiatief van het kabinet van de presidentsvrouw. Ingrid Bouterse, de vrouw van de president, was als speciale gast aanwezig bij de start van de pilotfase van het project. Volgens Blokland is het van belang dat de zwangere vrouw gestimuleerd wordt om voor de geboorte van het kind, naar de dokter te gaan voor de nodige controles. “Eventuele problemen kunnen dan in een vroeg stadium worden aangepakt.”

De boodschap van de minister aan de jonge ouders was duidelijk, zegt de voorlichting van Volksgezondheid: ouders moeten zoveel als mogelijk gebruik maken van de mogelijkheid die het project biedt om de vroege ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Met hun medewerking kunnen ziekten op jonge leeftijd voorkomen worden. Dit vormt ook de basis voor betere schoolprestaties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May