Openbare vergadering DNA nog niet begonnen (update)
12 Mar 2015, 16:00
foto


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), die voor 12.30 uur was uitgeschreven, is nog steeds niet begonnen. Het college is in ellenlange discussies verwikkeld in huishoudelijk verband. De wijziging van de Wet Auteursrecht blijkt veel ingewikkelder te zijn, dan werd aangenomen.

Al de derde keer wordt er in huishoudelijk verband gesproken over deze wet. Wat zaken ingewikkeld maakt, is dat de auteursrecht verbonden is aan internationale verdragen, die niet opzij gezet kunnen worden. Er zijn ook privaatrechtelijke zaken aanhangig gemaakt bij de rechter. Voordat de wet in het openbaar behandeld kan worden, worden de oneffenheden aangepakt. Starnieuws verneemt dat er nog gesleuteld wordt aan de ontwerpwet.

Journalisten en diverse anderen wachten al urenlang buiten op de schel die de openbare vergadering moet aankondigen. Het komt vaak voor dat Assembleevergadering laat beginnen en gekenmerkt worden door lange schorsingen.

De vergadering is aangevangen om 16:36 uur. Assembleevoorzitter Jennifer Simons zei dat het college lang bezig is geweest met discussies. Zij bood haar excuses aan de regering aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May