Informatie over gezonde nieren op Wereldnierendag
11 Mar 2015, 21:00
foto


Het Libi! informatiecentrum van het ministerie van Volksgezondheid geeft op Wereldnierendag, 12 maart, op drie plaatsen informatie over de preventie van nieraandoeningen. De hot spots zijn van 12.00 tot 15.00 uur op Spanhoek, bij Ondrobon en voor hotel Krasnapolsky.

Nieren houden het bloed schoon en houden vocht- en zoutgehalte in evenwicht. Door voldoende te drinken, wordt het risico op de ontwikkeling van een chronische nierziekte beperkt, zegt de voorlichting van Volksgezondheid. De nadruk zal dan ook liggen op het drinken van voldoende water in relatie tot gezonde nieren. Bezoekers krijgen gezondheidsinformatiefolders en een cup water. De activiteit wordt gefinancierd door de Pan American Health Organisation.

In Suriname vormen nieraandoeningen een groot gezondheidsrisico: hoge bloeddruk en/of suikerziekte kunnen leiden tot chronische nierziekten. Van alle Surinamers heeft ongeveer 11 procent suikerziekte oftewel diabetes. En bijna de helft van alle Surinamers boven de 55 jaar heeft last van hoge bloeddruk. Krijgen zij een nierziekte, dan kunnen zij levenslang afhankelijk worden van nierdialyse, waarbij men regelmatig het bloed moet laten reinigen met behulp van een dialysemachine, zegt de voorlichting van Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May