Drie tekenen samenwerking Mega Front
11 Mar 2015, 14:30
foto
Vlnr: Jafeth Dieko van DUS, Dharm Mungra van DNL en John Nasibdar van Nieuw Suriname na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst van het Mega Front. (Foto: René Gompers)


Drie partijen hebben de samenwerkingsovereenkomst van het Mega Front (MF) getekend. De Democratie Unie Suriname (DUS), de Nieuwe Leeuw (DNL) en Nieuw Suriname (NS) hebben vanmorgen de samenwerking bezegeld in de hoofdkwartier van DNL. De andere drie partijen doen onder de paraplu van DNL mee aan de verkiezingen.

Hoewel de rechter heeft gevonnist dat Hynes Landveld niet de voorzitter is van NOP, was hij er wel in die hoedanigheid. Landveld zegt dat hij het vonnis nog niet heeft gezien. Zodra hij het in handen heeft zal hij hoger beroep aantekenen.
De Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), de Progressieve Politieke Partij (PPP) en Ontwikkeling Door Eenheid (ODE) gaan een aparte samenwerking aan met DNL. Zij zullen door deze partij op de kieslijsten worden geaccommodeerd.

De combinatie gaat voor regeermacht. De verenigde partijen gaan zich vooral richten op de zwevende kiezers. Volgens Dharm Mungra, voorzitter van DNL, kunnen de stemmen van het hoge aantal zwevende kiezers 12 tot 15 zetels opleveren. "Wij gaan bewijzen dat politiek ook anders kan, dat het zakelijker kan. Deze combinatie moet het alternatief zijn, wij gaan iets geven om in te geloven."

Bij de ondertekening is ook het logo van MF gepresenteerd en is uitleg gegeven over de benaming. "Wij zijn mega in ons denken en doen. Wij willen een front vormen tegen achteruitgang, armoede en verloedering," legt Mungra uit. Er is nog ruimte voor partijen om zich aan te sluiten bij het Mega Front. Er zijn nog zeker twee partijen die willen meedoen, laat Mungra doorschemeren. Wie dat zijn, wil hij niet zeggen. De combinatie gaat zich op 17 maart inschrijven voor de verkiezingen.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May